V petek, 17. 11. 2017, je tudi naša kmetija Kosi sodelovala pri nacionalnem projektu Dan slovenske hrane, ko se številne šole posvetijo tematiki zdrave prehrane in tradicionalnim slovenskim jedem.  Projekt daje podporo kratkim lokalnim verigam, eden izmed glavnih ciljev pa je osveščanje mladih o pomenu domače pridelave oziroma predelave hrane in njenemu uživanju. Mlade nagovarja k ohranjanju čistega in zdravega okolja, ohranjanju podeželja in spodbuja zavedanje in pomen domače samooskrbe.


Gostili smo učence 7. razreda OŠ Križevci, ki so v okviru omenjenega projekta prišli pogledat kmetijo. Seznanili smo jih s postopki in metodami predelave mleka ter mlečnimi produkti. Ker pa so mladi aktivni in skrivajo v sebi potencial, smo zavihali rokave in naredili pristno domače surovo maslo. Učenci so uživali, mi pa tudi, da smo jim lahko poklic pridelovalca in predelovalca prikazali kot nekaj pozitivnega, vrednega in pomembnega za človeško prihodnost.