Recept za sladoled iz čokolade in sladke smetane.

Skupina: Sladice

Količine za 4 osebe


Priprava

V posodo stresemo sladkor v prahu, vanilijev sladkor in jajci. Z mešalnikom stepamo toliko časa, da nastane penasta zmes.
Posodo operemo z mrzlo vodo in vanjo nalijemo mleko. Na štedilniku ga segrejemo skoraj do vretja, nato ga odstavimo.
K mleku vmešamo penasto maso in postavimo nazaj na štedilnik. Mešamo toliko časa, da se masa zgosti, med tem pa ne sme zavreti.
Na sobni temperaturi počakamo, da se masa ohladi.
Čokolado stopimo v posodi, ki smo jo postavili nad posodo z vrelo vodo.
V jajčno maso vmešamo tekočo sladko smetano in stopljeno ter ohlajeno čokolado.
Maso premešamo in damo v zamrzovalnik za približno 2 uri.


Sestavine


Sladkor - v prahu

100g

Vanilijev sladkor

10g

Jajce - kokošje

2 kosa

Kravje mleko - polnomastno

3,5dl

Sladka smetana

1,25dl

Čokolada - jedilna

100g