Recept za pito z nadevom iz češenj, skute, sladkorja in cimeta.
Skupina: Sladice
Priprava testa
V posodi zmešamo moko, sol, limonino lupinico, maslo, sladkor, pecilni prašek, cimet in jajce.
Gnetemo toliko časa, da dobimo lepo testo.
Testo nato zavijemo v folijo in ga za približno 1 uro damo v hladilnik.
Priprava nadeva
V posodi zmešamo izkoščičene češnje, sladkor, vanilijev sladkor, skuto, limonino lupinico in cimet.
Po pekaču razporedimo polovico testa. Nanj stresemo nadev. Iz druge polovice pa oblikujemo svaljke in iz njih naredimo mrežo.
Pečemo 40 minut na 180 °C.
Sestavine za testo
Pšenična bela moka |
500g |
Sol |
|
Limonina lupina |
|
Maslo |
300g |
Sladkor - beli |
200g |
Pecilni prašek |
|
Cimet |
|
Jajce - kokošje |
1 kos |
Sestavine za nadev
Češnje |
500g |
Sladkor - beli |
|
Vanilijev sladkor |
1 kos |
Skuta - manj mastna |
250g |
Limonina lupina |
|
Cimet |
|