Češnjeva pita

clip_image001Recept za pito z nadevom iz češenj, skute, sladkorja in cimeta.

Skupina: Sladice


Priprava testa

V posodi zmešamo moko, sol, limonino lupinico, maslo, sladkor, pecilni prašek, cimet in jajce.
Gnetemo toliko časa, da dobimo lepo testo.
Testo nato zavijemo v folijo in ga za približno 1 uro damo v hladilnik.

 

Priprava nadeva

V posodi zmešamo izkoščičene češnje, sladkor, vanilijev sladkor, skuto, limonino lupinico in cimet.
Po pekaču razporedimo polovico testa. Nanj stresemo nadev. Iz druge polovice pa oblikujemo svaljke in iz njih naredimo mrežo.
Pečemo 40 minut na 180 °C.

 

Sestavine za testo


Pšenična bela moka

500g

Sol

 

Limonina lupina

 

Maslo

300g

Sladkor - beli

200g

Pecilni prašek

 

Cimet

 

Jajce - kokošje

1 kos


Sestavine za nadev


Češnje

500g

Sladkor - beli

 

Vanilijev sladkor

1 kos

Skuta - manj mastna

250g

Limonina lupina

 

Cimet