Recept za pecivo iz ananasa, skute in sladke smetane.
Skupina: Sladice
Priprava biskvita
Z mešalnikom stepemo jajca in jim postopno dodajamo sladkor.
Ko dobimo penasto kremo, vmešamo še moko in pecilni prašek.
Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 30 minut na 200º C.
Priprava kreme
Želatino raztopimo v malo vode.
V lonec zlijemo ananasov sok iz pločevinke in ga postopno segrejemo. Vanj dodamo pripravljeno želatino in ves čas mešamo.
Sladko smetano stepemo. Vanjo dodamo skuto in sladkor v prahu. Nato dodamo še ohlajen ananasov sok.
Na prazen pekač, v katerem se je pekel biskvit, položimo folijo. Nanjo zložimo rezine ananasa, ki jih nato prelijemo s skutnim nadevom.
Vse skupaj prekrijemo z biskvitom.
Pokrijemo s folijo in čez noč pustimo v hladilniku.
Ko se pecivo dobro ohladi, odstranimo zgornjo folijo in na biskvit položimo pladenj. Vse skupaj obrnemo, odstranimo pekač in folijo ter pecivo narežemo.
Sestavine za biskvit
Jajce - kokošje |
8 kosov |
Sladkor - beli |
8 žlic |
Pšenična bela moka |
8 žlic |
Pecilni prašek |
|
Sestavine za kremo
Želatina - v prahu |
5 čajnih žličk |
Ananas - pločevinka |
|
Sladka smetana |
500ml |
Skuta - manj mastna |
1kg |
Sladkor - v prahu |
200g |