Recept za pecivo iz ananasa, skute in sladke smetane.

Skupina: Sladice


Priprava biskvita

Z mešalnikom stepemo jajca in jim postopno dodajamo sladkor.
Ko dobimo penasto kremo, vmešamo še moko in pecilni prašek.
Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 30 minut na 200º C.

 

Priprava kreme

Želatino raztopimo v malo vode.
V lonec zlijemo ananasov sok iz pločevinke in ga postopno segrejemo. Vanj dodamo pripravljeno želatino in ves čas mešamo.
Sladko smetano stepemo. Vanjo dodamo skuto in sladkor v prahu. Nato dodamo še ohlajen ananasov sok.
Na prazen pekač, v katerem se je pekel biskvit, položimo folijo. Nanjo zložimo rezine ananasa, ki jih nato prelijemo s skutnim nadevom.
Vse skupaj prekrijemo z biskvitom.
Pokrijemo s folijo in čez noč pustimo v hladilniku.
Ko se pecivo dobro ohladi, odstranimo zgornjo folijo in na biskvit položimo pladenj. Vse skupaj obrnemo, odstranimo pekač in folijo ter pecivo narežemo.


Sestavine za biskvit


Jajce - kokošje

8 kosov

Sladkor - beli

8 žlic

Pšenična bela moka

8 žlic

Pecilni prašek

 

 

Sestavine za kremo


Želatina - v prahu

5 čajnih žličk

Ananas - pločevinka

 

Sladka smetana

500ml

Skuta - manj mastna

1kg

Sladkor - v prahu

200g