clip_image015Recept za kuhane štruklje iz ajdove moke z nadevom iz skute.

Skupina: Priloge in prikuhe

 

Priprava testa

Ajdovo moko poparimo s slanim kropom, nato pa jo do mlačnega ohladimo.
Dodamo ji jajce in toliko pšenične moke, da lahko zgnetemo gladko testo.
Testo nato razvaljamo.

 

Priprava nadeva

V posodici zmešamo skuto, jajci, sol in kislo smetano.
Z nadevom namažemo testo in ga zvijemo.
Položimo ga na mokro krpo, ki smo jo potresli z drobtinami.
Štruklje kuhamo 30 minut v slani vodi.

 

Sestavine za testo


Ajdova moka

500ml

Voda

500ml

Sol

 

Jajce - kokošje

1 kos

Pšenična bela moka

 

 

Sestavine za nadev


Skuta - polnomastna

500g

Jajce - kokošje

2 kosa

Sol

 

Kisla smetana

4 žlice