Sestavine:
100g sladkorja v prahu
10g vanilijevega sladkorja
2 kokošji jajci
3,5dl kravjega polnomastnega mleka
1,25dl sladke smetane
100g jedilne čokolada
Priprava
V posodo stresemo sladkor v prahu, vanilijev sladkor in jajci. Z mešalnikom stepamo toliko časa, da nastane penasta zmes. Posodo operemo z mrzlo vodo in vanjo nalijemo mleko. Na štedilniku ga segrejemo skoraj do vretja, nato ga odstavimo. K mleku vmešamo penasto maso in postavimo nazaj na štedilnik. Mešamo toliko časa, da se masa zgosti, med tem pa ne sme zavreti. Na sobni temperaturi počakamo, da se masa ohladi. Čokolado stopimo na paro. V jajčno maso vmešamo tekočo sladko smetano in stopljeno ter ohlajeno čokolado. Maso premešamo in damo v zamrzovalnik za približno 2 uri. Približno vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo.