Mlečni rogljički

clip_image011Sestavine:

300 g bele moke, ščepec soli, 1 žlica olivnega olja, 2 dl kravjega polnomastnega mleka, 20 g svežega kvasa, 1 žlica belega sladkorja, nadev - po želji (marmelada, sadje, čokolada ali brez).

 

Priprava:

V posodo stresemo moko in ji dodamo sol ter olivno olje. Mleko segrejemo do mlačnega. V posodico zlijemo 0.5 dl mleka, dodamo kvas, sladkor in malo moke. Počakamo toliko časa, da zmes lepo vzhaja (približno 10 minut). Nato k moki dodamo mleko in vzhajano zmes. Dobro pregnetemo, pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro. Nato testo še enkrat pregnetemo in ga razvaljamo na 0.5 cm debel krog. Razrežemo ga na 8 trikotnikov. Vsak trikotnik zvijemo v rogljiček. Zvijati pričnemo pri daljšem robu. Ko je trikotnik zvit, ga oblikujemo v rogljiček. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Nato jih pokrijemo in pustimo vzhajati še 30 minut. Premažemo jih z mlekom. Pečemo jih na 180 °C približno 20 minut